
Parsakaalilla täytetty lihamureke
Parsakaalitäyte antaa raikasta väriä lihamurekkeeseen.
Ainekset
- 500 g naudan paistijauhelihaa
- 3 rkl korppujauhoja
- 4 rkl vettä
- 2 rkl tomaattisosetta
- 1 kananmuna
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. kynteliä ja persiljaa
täyte:
- 1 parsakaali (300 g)
- 1 salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
Valmistusohje
Jauhelihamurekkeen sisältä paljastuu vihreä parsakaalitäyte.
1. Nosta jauheliha huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistusta. sekoita kulhossa korppujauhot, vesi ja tomaattisose. anna turvota 5 minuuttia. lisää joukkoon jauheliha, kanamuna, mausteet ja hienonnetut yrtit. sekoita tasaiseksi murekkeeksi.
2. Valmista täyte. leikkaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Pilko kantaosa pienemmiksi paloiksi kuin nuput, jotta ne kypsyisivät samassa ajassa. Höyrytä kypsiksi. Kasta välittömästi kylmään veteen, niin väri säilyy vihreänä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita miedossa lämmössä pannulla 5 minuuttia, jotta ne pehmenevät. Pilko parsakaalit karkeammaksi rouheeksi ja sekoita pannulla sipuleiden kanssa. Mausta suolalla.
3. Painele kostutetuin käsin puolet taikinasta murekkeen pohjaksi. levitä täyte pohjan päälle. Muotoile loppu mureketaikina kanneksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous