10.3.2014

Parsakaalilla täytetty lihamureke

Teksti: Katri Schröder Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

500 g naudan paistijauhelihaa
3 rkl korppujauhoja
4 rkl vettä
2 rkl tomaattisosetta
1 kananmuna
1 tl suolaa
0.5 tl rouhittua mustapippuria
1 dl hienonnettuja yrttejä, esim. kynteliä ja persiljaa

täyte:

1 parsakaali (300 g)
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa

Valmistusohje

Jauhelihamurekkeen sisältä paljastuu vihreä parsakaalitäyte.

1. Nosta jauheliha huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen valmistusta. sekoita kulhossa korppujauhot, vesi ja tomaattisose. anna turvota 5 minuuttia. lisää joukkoon jauheliha, kanamuna, mausteet ja hienonnetut yrtit. sekoita tasaiseksi murekkeeksi.
2. Valmista täyte. leikkaa parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Pilko kantaosa pienemmiksi paloiksi kuin nuput, jotta ne kypsyisivät samassa ajassa. Höyrytä kypsiksi. Kasta välittömästi kylmään veteen, niin väri säilyy vihreänä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita miedossa lämmössä pannulla 5 minuuttia, jotta ne pehmenevät. Pilko parsakaalit karkeammaksi rouheeksi ja sekoita pannulla sipuleiden kanssa. Mausta suolalla.
3. Painele kostutetuin käsin puolet taikinasta murekkeen pohjaksi. levitä täyte pohjan päälle. Muotoile loppu mureketaikina kanneksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

 

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi