Reseptit

Pastaa, valkosipulia ja mustapippuria

23.10.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kun tehdään yksinkertaista, on tärkeää, että raaka-aineet ovat laadukkaita. Maukas ja nopea arkiruoka syntyy pastasta, mausteista ja ripauksesta maukasta juustoa.

Ainekset

400 g spagettia
vettä ja suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
6 valkosipulinkynttä
1 limetin mehu
ripaus suolaa
reilusti mustapippuria

Viimeistelyyn

75 g raastettua pecorino-juustoa

Valmistusohje

 

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.

2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy isossa korkeareunaisessa paistinpannussa keskilämmöllä. Lisää valkosipulit ja kuullota ne pehmeiksi mutta älä polta. Lisää limetin mehu. Mausta suolalla ja reilulla määrällä tuoretta mustapippuria.

3. Valuta pasta lävikössä ja kaada paistinpannulle. Kääntele makuaineet pastan joukkoon ja jaa pasta lautasille.

4. Viimeistele annokset pecorinoraasteella ja tarjoile heti.

Lisää spagettireseptejä:

Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti
Nopea yrttispagetti
Siskonmakkara-spagetti
Kotiliesi.fi: Spagetti Bolognese

Julkaistu aiemmin

Lehden logo

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *