18.5.2012

Pasta carbonara eli miilunpolttajan spagetti

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Pasta carbonara ei juuri esittelyitä kaipaa. Miilunpolttajan spagetti on klassikko vailla vertaa ja valmistuu tällä reseptillä varsin mehevään malliin.

Ainekset

170 g pekonia
100 g palvikinkkua
2-3 valkosipulinkynttä
2 munaa tai 4 keltuaista
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
1.5 dl parmesaani- tai pastajuustoraastetta
400 g spagettia
vettä
suolaa
rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa pekoni ja palvikinkku suikaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista pekoni- ja kinkkusuikaleita paistokasarissa koko ajan sekoittaen, kunnes ne ovat ruskeita  ja rapeita. Lisää valkosipuli loppuvaiheessa pekoni- ja kinkkusuikaleiden joukkoon kuullottumaan. Ota paistokasari liedeltä pois.

Sekoita kulhossa keskenään munat tai keltuaiset, kerma ja puolet juustoraasteesta. Keitä spagetti suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi. Valuta spagetti ja kumoa se takaisin kattilaan. Sekoita pekoni- ja kinkkusuikaleet sekä valkosipuli spagetin joukkoon. Lisää muna-kermaseos ja sekoita kaikki aineet kunnolla keskenään.

Kuumenna hetki, mutta varo etteivät munat hyydy. Seoksen tulee jäädä kostean meheväksi.

Annostele seos tarjolle ja ripottele päälle loput juustoraasteesta sekä mustapippurirouhetta.

 

Kommentit (2)

Hei Kimmo,

olet aivan oikeassa, alkuperäisessä carbonarassa ei tosiaan ole kermaa. Tällaiseen kermalla täydennettyyn reseptiin törmää kuitenkin Suomessa melko usein.

Terveisin,

Emmi Ruoka.fi:n toimituksesta




0



0

Oikeaan ja alkuperäiseen carbonaraan ei laiteta mitään kermoja!!!




0



0

Hei Kimmo,

olet aivan oikeassa, alkuperäisessä carbonarassa ei tosiaan ole kermaa. Tällaiseen kermalla täydennettyyn reseptiin törmää kuitenkin Suomessa melko usein.

Terveisin,

Emmi Ruoka.fi:n toimituksesta




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi