Pekaani-päärynä-pastasalaatti
Päärynäinen pähkinä-pastasalaatti toimii niin arjessa kuin juhlassakin.
Ainekset
- 200 g gluteenitonta riisipenneä
Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl vaaleaa balsamiviinietikkaa
- 2 tl hunajaa
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- ripaus kanelia
Lisäksi
- 3 päärynää
- 1 rkl saksanpähkinäöljyä
- 100 g rucolaa
- 50 g sinihomejuustoa muruina
- 3 rkl pekaanipähkinöitä paahdettuna
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan juuri ja juuri kypsäksi, valuta ja jäähdytä kylmän veden alla.
2. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja kääntele joukkoon pasta. Jätä maustumaan.
3. Leikkaa päärynät lohkoiksi. Kuumenna pähkinäöljy paistinpannulla ja ruskista päärynälohkot nopeasti pannulla.
4. Levitä rucola salaattivadille ja lisää joukkoon maustunut pasta. Asettele päälle päärynälohkot ja ripottele pinnalle sinihomejuusto.
5. Viimeistele rouhituilla pekaanipähkinöillä ja tarjoile.
Pasta tekee salaatista ruokaisan:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous