Reseptit

Teresa Välimäen broileri-pastasalaatti

Ruokaisa broileri-pastasalaatti valmistuu nopeasti. Jos pastasalaattia jää yli, sen voi kätevästi pakata seuraavan päivän lounasevääksi.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4–5 dl kypsää pastaa
  • 200 g vihreitä papuja keitettyinä
  • 2 dl kivettömiä kalamataoliiveja
  • 8 säilöttyä artisokansydäntä lohkoina
  • 500 g kypsää broileria
  • 2 sipulia viipaloituna ja ruskistettuna
  • 1 ruukku rucolaa

kastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl hunajaa

Valmistusohje

 

1. Levitä laakealle vadille pasta, keitetyt pavut, oliivit, artisokansydämet ja revitty kypsä broilerin liha.

2. Viimeistele ruskistetulla sipulilla ja tuoreella rucolalla.

3. Sekoita kastikkeen ainekset kulhossa ja tarkista maku.

4. Pirskottele kastike salaatille ja tarjoile salaatti hyvän leivän kera.

X