Peruna-parmesaanikakut
Peruna-parmesaanikakut sopivat ateriaksi sellaisenaan hyvän salaatin kera tai lisukkeeksi vaikkapa savustetulle lohelle.
Ainekset
Peruna-parmesaanikakut
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 1 kananmuna
- 100 g parmesaanijuustoa raastettuna
- 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
- 1 1/2 dl vehnäjauhoja
- suolaa
- mustapippuria
- 1/4 tl cayennepippuria
Valmistusohje
Peruna-parmesaanikakut tehdään helposti näin:
1. Keitä perunat kypsiksi ja soseuta ne.
2. Sekoita jäähtyneeseen perunasoseeseen kananmuna, parmesaaniraaste, ruohosipuli, jauhot, suola, mustapippuri ja cayennenpippuri.
3. Muotoille taikinasta litteitä kakkusia jauhotetuin käsin.
4. Paista peruna-parmesaanikakut öljy-voiseoksessa kauniin kullanruskeiksi ja kypsiksi keskilämmöllä.
5. Tarjoa sellaisenaan salaatin kera tai vaikkapa katkarapuskagenin kanssa.
Katso myös: Seesamiperunat
Katso myös Kotiliesi.fi: Asiantuntija suosittelee: Mikä perunalajike muusiin, mikä keittoon?
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous