Reseptit

Peruna-parmesaanikakut

Peruna-parmesaani­kakut sopivat ateriaksi sellaisenaan hyvän salaatin kera tai lisukkeeksi vaikkapa savustetulle lohelle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Peruna-parmesaanikakut

  • 1 kg jauhoisia perunoita
  • 1 kananmuna
  • 100 g parmesaanijuustoa raastettuna
  • 1 dl ruohosipulia hienonnettuna
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1/4 tl cayennepippuria

Valmistusohje

Peruna-parmesaanikakut tehdään helposti näin:

1. Keitä perunat kypsiksi ja soseuta ne.

2. Sekoita jäähtyneeseen perunasoseeseen kananmuna, parmesaaniraaste, ruohosipu­li, jauhot, suola, mustapippuri ja cayennenpippuri.

3. Muotoille taikinasta litteitä kakkusia jauhotetuin käsin.

4. Paista peruna­-parmesaa­nikakut öljy-­voiseoksessa kauniin kullanruskeiksi ja kypsiksi keskilämmöllä.

5. Tarjoa sellaisenaan salaatin kera tai vaikkapa katkarapu­skagenin kanssa.

Katso myös: Seesamiperunat

Katso myös Kotiliesi.fi: Asiantuntija suosittelee: Mikä perunalajike muusiin, mikä keittoon?

X