Reseptit

Pestolla maustetut broileripyörykät

Pestolla maustetut broileripyörykät maustetaan mieluiten itse tehdyllä pestolla. Jos käytät kaupan valmista pestoa, ole tarkkana määrän suhteen. Valmispesto on yleensä suolaisempaa ja vahvemman makuista kuin itse tehty.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Norman Ojanen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pkt jauhettua broilerin tai kalkkunan lihaa
  • 3 rkl itse tehtyä pestoa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl korppujauhoja
  • 2 rkl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 2 rkl oliiveja tai kapriksia
  • suolaa, mustapippuria

Valmistusohje

 

Sekoita korppujauhot ja sitruunamehu pestoon ja anna turvota viisi minuuttia. Silppua aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit tai kaprikset pieniksi paloiksi ja lisää korppujauhoseokseen lihan kanssa.

Mausta taikina suolalla ja pippurilla peston mausteisuuden mukaan. Ota taikinasta maistiaispala ja paista se pannulla tai kypsennä mikrossa. Lisää mausteita tarvittaessa.

Muotoile taikinasta pyöryköitä, pihvejä tai kepakoita. Paahda ne ruskeiksi kuivalla teflonpannulla. Peston sisältämä öljy riittää paistamiseen.

Tarjoa valmiiden broileripyöryköiden kastikkeena pestoa.

X