29.3.2014

Pikaiset puolukkasämpylät

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Ainekset

3 dl vettä
11 g eli 1 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl sokeria tai siirappia
1 prk kermaviiliä
0.5 dl kuivattua puolukkaa jauhettuna
4 dl kauraleseitä
6 dl hiivaleipäjauhoja
50 g rypsiöljyä tai voita sulatettuna

pinnalle:

kaurahiutaleita

Valmistusohje

Puolukkamarjajauhe värjää nämä sämpylät punaisiksi. Väliin voi laittaa vaikka pehmeää juustoa ja makeaa omenaa.

1. Liuota hiiva 42-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kermaviili, puolukkajauhe ja kaurahiutaleet. Peitä kulho ja anna hiivan herätä noin 15 minuuttia.

2. Lisää taikinaan jauhoja käsin vaivaten kunnes se alkaa irrota käsistä. Sekoita joukkoon öljy tai sulatettu voi ja tarvittaessa vielä hieman jauhoja.

3. Leivo taikina jauhotetulla pöydällä litteäksi pötköksi ja leikkaa siitä 4–5 senttiä leveitä paloja. Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja
kohota noin 10 minuuttia.

4. Voitele sämpylät vedellä, ripottele pinnalle kaurahiutaleita ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi