Pikaiset puolukkasämpylät
Puolukkamarjajauhe värjää nämä sämpylät punaisiksi. Väliin voi laittaa vaikka pehmeää juustoa ja makeaa omenaa.
Ainekset
- 3 dl vettä
- 11 g eli 1 pss kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 rkl sokeria tai siirappia
- 1 prk kermaviiliä
- 0.5 dl kuivattua puolukkaa jauhettuna
- 4 dl kauraleseitä
- 6 dl hiivaleipäjauhoja
- 50 g rypsiöljyä tai voita sulatettuna
pinnalle:
- kaurahiutaleita
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 42-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kermaviili, puolukkajauhe ja kaurahiutaleet. Peitä kulho ja anna hiivan herätä noin 15 minuuttia.
2. Lisää taikinaan jauhoja käsin vaivaten kunnes se alkaa irrota käsistä. Sekoita joukkoon öljy tai sulatettu voi ja tarvittaessa vielä hieman jauhoja.
3. Leivo taikina jauhotetulla pöydällä litteäksi pötköksi ja leikkaa siitä 4–5 senttiä leveitä paloja. Nosta palat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja
kohota noin 10 minuuttia.
4. Voitele sämpylät vedellä, ripottele pinnalle kaurahiutaleita ja paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous