Pinaattisämpylät spelttijauhoista
Pinaattisämpylät spelttijauhoista ovat herkullinen osoitus siitä, miten leivonnassa kannattaa kokeilla erilaisia jauhoja.
Ainekset
Pinaattisämpylät spelttijauhoista
- 6 dl vettä
- 25 g tuorehiivaa
- 2 tl suolaa
- 11 dl puolikarkeita spelttijauhoja
- 3 dl grahamjauhoja
- 2 rkl pellavansiemeniä
- 150 g pakastepinaattia
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
Pinaattisämpylät spelttijauhoista leivotaan näin:
1. Sekoita hiiva ja suola lämpimään veteen. Alusta taikina kevyesti jauhoilla ja lisää lopuksi sulanut pinaatti joukkoon. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Nostata taikinaa puolitoista tuntia.
2. Muotoile taikinasta sämpylöitä ja laita ne uunipellille kohoamaan liinan alle 15 minuutiksi. Halutessasi voitele pinaattisämpylät maidolla tai vedellä ja paista kypsiksi 220-asteisessa uunissa 15–20 minuutin ajan.
Vinkki! Jäähdytä pinaattisämpylät ilman liinaa, niin saat rapeamman kuoren.
Ohje: Alex Nurmi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous