Reseptit

Pinaattisämpylät spelttijauhoista

Pinaattisämpylät spelttijauhoista ovat herkullinen osoitus siitä, miten leivonnassa kannattaa kokeilla erilaisia jauhoja.

Teksti:
Emma Suominen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pinaattisämpylät spelttijauhoista

  • 6 dl vettä
  • 25 g tuorehiivaa
  • 2 tl suolaa
  • 11 dl puolikarkeita spelttijauhoja
  • 3 dl grahamjauhoja
  • 2 rkl pellavansiemeniä
  • 150 g pakastepinaattia
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

Pinaattisämpylät spelttijauhoista leivotaan näin:

1. Sekoita hiiva ja suola lämpimään veteen. Alusta taikina kevyesti jauhoilla ja lisää lopuksi sulanut pinaatti joukkoon. Taikina saa jäädä melko löysäksi. Nostata taikinaa puolitoista tuntia.
2. Muotoile taikinasta sämpylöitä ja laita ne uunipellille kohoamaan liinan alle 15 minuutiksi. Halutessasi voitele pinaattisämpylät maidolla tai vedellä ja paista kypsiksi 220-asteisessa uunissa 15–20 minuutin ajan.

Vinkki! Jäähdytä pinaattisämpylät ilman liinaa, niin saat rapeamman kuoren.

Ohje: Alex Nurmi

X