Piri-pirikana
Mausteinen piri-pirikana juontaa juurensa Pohjois-Afrikkaan ja Portugaliin. Chili antaa uunibroilerille mojovan makulisän. Tarjoa broilerin kanssa uunissa paahdettuja perunalohkoja ja vihreää salaattia.
Ainekset
Piri-pirikana
- n. 1 1/2 kg:n painoinen broileri tai 4–6 broilerin koipi-reisipalaa
- 1 dl punaviinietikkaa
- 6 piri-pirichiliä (esim. Santa Maria)
- 3 tuoretta chilipalkoa
- 5 valkosipulinkynttä
- 1-2 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl tavallista paprikajauhetta
- 1 tl oreganoa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 2 tl suolaa
- 2 rkl fariinisokeria
- 2 rkl öljyä
Valmistusohje
Piri-pirikana tehdään helposti näin:
1. Kuumenna viinietikka kiehumispisteeseen. Lisää piri-pirichilit ja anna liota liemessä jonkin aikaa. Kaada liemi ja chilit tehosekoittimeen. Lisää kaikki muut mausteet, paloitellut chilit ja öljy. Jauha seos tasaiseksi.
2. Laita broileri leikkuulaudalle selkäpuoli ylöspäin. Leikkaa selkäranka pois tukevilla saksilla. Käännä broileri ja paina kädellä litteäksi. Tee broileriin sinne tänne veitsellä noin sentin viiltoja, jotta mausteet pääsevät imeytymään lihaan.
3. Pane broileri tukevaan muovipussiin, kaada päälle liemi. Pusertele pussia niin, että liemi leviää kaikkialle. Anna maustua jääkaapissa 8 tuntia tai seuraavaan päivään.
4. Siirrä piri-pirikana foliolla peitetylle uunipellille. Kypsennä 190-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Valele broileria välillä pellille valuneella nesteellä. Jos haluat broileriin todella paahteisen pinnan, kytke lopuksi päälle uunin grillivastukset.
Katso myös: Tulistunut kana
Katso myös Kotiliesi.fi: Kokonainen kana uunissa
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous