Reseptit

Piri-pirikana

Mausteinen piri-pirikana juontaa juurensa Pohjois-Afrikkaan ja Portugaliin. Chili antaa uunibroilerille mojovan makulisän. Tarjoa broilerin kanssa uunissa paahdettuja perunalohkoja ja vihreää salaattia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Piri-pirikana

  • n. 1 1/2 kg:n painoinen broileri tai 4–6 broilerin koipi-reisipalaa
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 6 piri-pirichiliä (esim. Santa Maria)
  • 3 tuoretta chilipalkoa
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1-2 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl tavallista paprikajauhetta
  • 1 tl oreganoa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl öljyä

Valmistusohje

Piri-pirikana tehdään helposti näin:

1. Kuumenna viinietikka kiehumispisteeseen. Lisää piri-pirichilit ja anna liota liemessä jonkin aikaa. Kaada liemi ja chilit tehosekoittimeen. Lisää kaikki muut mausteet, paloitellut chilit ja öljy. Jauha seos tasaiseksi.

2. Laita broileri leikkuulaudalle selkäpuoli ylöspäin. Leikkaa selkäranka pois tukevilla saksilla. Käännä broileri ja paina kädellä litteäksi. Tee broileriin sinne tänne veitsellä noin sentin viiltoja, jotta mausteet pääsevät imeytymään lihaan.

3. Pane broileri tukevaan muovipussiin, kaada päälle liemi. Pusertele pussia niin, että liemi leviää kaikkialle. Anna maustua jääkaapissa 8 tuntia tai seuraavaan päivään. 

4. Siirrä piri-pirikana foliolla peitetylle uunipellille. Kypsennä 190-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Valele broileria välillä pellille valuneella nesteellä. Jos haluat broileriin todella paahteisen pinnan, kytke lopuksi päälle uunin grillivastukset.

Katso myös: Tulistunut kana

Katso myös Kotiliesi.fi: Kokonainen kana uunissa

X