Reseptit

Porkkana-sellerikeitto

Porkkana-sellerikeitto saa herkullisen makuvivahteen hasselpähkinästä. Niitä soseutetaan soppaan ja lisätään ripotteeksi annoksen päälle.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Porkkana-sellerikeitto

  • 2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl voita
  • 300 g juuriselleriä
  • 400 g porkkanaa
  • n. 1 l vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl paahdettuja hasselpähkinöitä
  • 2 dl kermaa
  • 1/4 tl mustapippuria

Pinnalle

  • 2 rkl hasselpähkinärouhetta

Valmistusohje

Porkkana-sellerikeitto tehdään helposti näin:

1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna voi kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi.

2. Kuori ja paloittele selleri ja porkkanat. Lisää kattilaan. Paista pari minuuttia välillä sekoittaen.

3. Lisää vesi, suola ja hasselpähkinät. Kiehauta ja keitä, kunnes juurekset ovat pehmeitä.

4. Lisää kerma. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

5. Jaa porkkana-sellerikeitto lautasille ja viimeistele pähkinärouheella.

Katso myös: Kasvissosekeitto on helppo ja nopea ruoka, joka käy keventäjällekin – katso ohjeet terveellisiin, lämmittäviin ja herkullisiin keittoihin

Katso myös Kotiliesi.fi: Syksyn maukkaimmat sosekeitot ja parhaimmat lisukkeet

X