Reseptit

Possumuhennos

Tuoretta maalaisleipää ja possumuhennosta. Täyttävä ateria, jota tarjoaa mielellään koko perheelle.

Teksti:
Jaana Sarkki
Kuvat:
Riikka Hurri

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 possunkyljystä
  • rypsiöljyä
  • 100 g pekonia
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1/2-1 tl harissatahnaa
  • 1/2 l kanalientä
  • 400 g tölkkipapuja maun mukaan
  • persiljaa
  • maalaisleipää

Valmistusohje

Possumuhennos tarjoillaan rapean maalaisleivän kanssa.

Valmista kanaliemi. Kuutioi porsaanliha. Paista sitten pekoni rapeaksi öljyssä syvässä paistinpannussa tai kattilassa ja nosta sivuun. Kuullota sipuli ja hienonnettu valkosipuli pannulla, noin kymmenen minuuttia. Lisää joukkoon pekoni, kuutioitu porsaanliha ja harissa.

Kaada päälle kanaliemi ja anna kiehua noin kymmenen minuuttia. Jos tarpeen, kuori pinnalta vaahto. Tarkista maku.

Lisää pavut ja anna muhennoksen tekeytyä. Hienonna joukkoon lehtipersiljaa. Tarjoile rapean maalaisleivän kanssa.

X