Reseptit

Possuvartaat thaimaalaisittain

Thaimaalaisittain valmistetut possuvartaat ovat grillijuhlien suosikkiruokaa.

Teksti:
Mikki Moisio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g porsaan ulkofileetä

Marinadi

  • 0.5 dl kookoskermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl gari- tai kurkumajauhetta
  • 1 rkl sitruunaruohon vartta hienonnettuna
  • 1 tl tuoretta galangal-juurta kuorittuna ja hienonnettuna
  • 0.5 tl suolaa

Valmistusohje

1. Leikkaa liha poikkisyin 3 cm leveiksi ja 10 cm pitkiksi suikaleiksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään, lisää lihasuikaleet ja anna marinoitua pari tuntia.

2. Pujota lihasuikaleet vedessä liotettuihin puuvartaisiin. Grillaa tai paahda vartaat uunissa ritilän päällä kullanruskeiksi. Tarjoile kurkkusalaatin ja satay-kastikkeen kanssa.

X