Satay-kastike
Satay-kastike saa makunsa maapähkinöistä ja kookoskermasta.
Ainekset
- 3 rkl kasviöljyä
- 3 rkl punaista currytahnaa
- 4 dl kookoskermaa
- 1 rkl kalakastiketta
- 4 rkl palmusokeria
- 3 rkl tamarinditiivistettä
- 2 dl maapähkinöitä paahdettuna, kuorittuna ja murskattuna
Valmistusohje
1. Kuumenna vokissa kasviöljy ja currytahna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes chili on värjännyt öljyn vaaleanpunaiseksi. Lisää kookoskermaa pieninä lorauksina koko ajan sekoittaen, kunnes tunnet mausteiden voimakkaan aromin nenässäsi.
2. Lisää loppu kookoskerma ja säädä lämpö keskitasolle. Lisää loput ainekset ja keitä vähintään 15–20 minuuttia. Hämmennä aika-ajoin.
Kommentit
Satay ayam(kana) on tunnettu kansaruoka malesiassa. Ensimmäisessä steppissa ohjeessa kannata myös lisätä viilpaloittuja punasipuleita. Osa murskattuja pahdettuja pähkinöitä myös tehosekoittimeen pienemmäksi paloiksi, josta tekis kastikkeen paksummaksi.
Kommentit
Satay ayam(kana) on tunnettu kansaruoka malesiassa. Ensimmäisessä steppissa ohjeessa kannata myös lisätä viilpaloittuja punasipuleita. Osa murskattuja pahdettuja pähkinöitä myös tehosekoittimeen pienemmäksi paloiksi, josta tekis kastikkeen paksummaksi.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous