Reseptit

Satay-kastike

Satay-kastike saa makunsa maapähkinöistä ja kookoskermasta.

Teksti:
Mikki Moisio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 rkl kasviöljyä
  • 3 rkl punaista currytahnaa
  • 4 dl kookoskermaa
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 4 rkl palmusokeria
  • 3 rkl tamarinditiivistettä
  • 2 dl maapähkinöitä paahdettuna, kuorittuna ja murskattuna

Valmistusohje

1. Kuumenna vokissa kasviöljy ja currytahna keskilämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes chili on värjännyt öljyn vaaleanpunaiseksi. Lisää kookoskermaa pieninä lorauksina koko ajan sekoittaen, kunnes tunnet mausteiden voimakkaan aromin nenässäsi.

2. Lisää loppu kookoskerma ja säädä lämpö keskitasolle. Lisää loput ainekset ja keitä vähintään 15–20 minuuttia. Hämmennä aika-ajoin.

X