Reseptit

Vihersimpukat

30.4.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Vihersimpukat ovat mainio tarjottava kevään juhliin. Simpukat tarjoillaan vieraiden saapuessa kuohuviinilasillisen saattelemana.

Ainekset

30 kpl (noin 1 kg) pakastevihersimpukoita puolikkaassa kuoressa

Kuorrutus:

150 g raastettua parmesaania
3 rkl korppujauhoja
4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
2 tl cayennepippuria
1 tl sahramia
2 tl mustapippuria
1 1/2 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Sulata simpukat ja lado ne uunipellille kuorenpuolikkaissaan. Yhdistä kaikki kuorrutuksen aineet keskenään ja jaa seos simpukoiden pinnalle.

2. Paista 225-asteisessa uunissa noin 6–8 minuttia tai kunnes kuorrutus muuttuu kauniin kullanruskeaksi.

3. Tarjoile simpukat kuohuviinilasillisen kera cocktailpalana.

Lisää herkkuja simpukoista:

975693-vihersimpukat.jpg
Marinoidut vihersimpukat

979422-hoyrytetyt_sinisimpukat_pekonin-kera.jpg
Höyrytetyt sinisimpukat pekonin kera

781042-keitetyt-sinisimpukat.jpg
Keitetyt sinisimpukat

Kotiliesi.fi: Vihersimpukat