Reseptit

Vihersimpukat

Vihersimpukat ovat mainio tarjottava kevään juhliin. Simpukat tarjoillaan vieraiden saapuessa kuohuviinilasillisen saattelemana.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 30 kpl (noin 1 kg) pakastevihersimpukoita puolikkaassa kuoressa

Kuorrutus:

  • 150 g raastettua parmesaania
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 4 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1/2 dl lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 2 tl cayennepippuria
  • 1 tl sahramia
  • 2 tl mustapippuria
  • 1 1/2 dl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Sulata simpukat ja lado ne uunipellille kuorenpuolikkaissaan. Yhdistä kaikki kuorrutuksen aineet keskenään ja jaa seos simpukoiden pinnalle.

2. Paista 225-asteisessa uunissa noin 6–8 minuttia tai kunnes kuorrutus muuttuu kauniin kullanruskeaksi.

3. Tarjoile simpukat kuohuviinilasillisen kera cocktailpalana.

Lisää herkkuja simpukoista:

975693-vihersimpukat.jpg

Marinoidut vihersimpukat

979422-hoyrytetyt_sinisimpukat_pekonin-kera.jpg

Höyrytetyt sinisimpukat pekonin kera

781042-keitetyt-sinisimpukat.jpg

Keitetyt sinisimpukat

Kotiliesi.fi: Vihersimpukat

X