Reseptit

Punajuuri-fetasalaatti

Feta on perinteinen salaattilisuke, joka yhdistettynä punajuureen antaa salaattiin loistavan makeansuolaisen vivahteen.

Teksti:
Nina Sarell ja Senja Jääskeläinen
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g raakoja punajuuria
  • 200 g vihreitä papuja
  • 100 g fetajuustoa

kastike:

  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 tl kapriksia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria

Valmistusohje

Tässä punajuuri-fetasalaatin ohje. Voit korvata fetan myös sinihomejuustolla ja pavut ruohosipulilla.

1. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi, noin 20 minuuttia. Älä poista juurenpäitä. Jäähdytä punajuuret, kuori ja leikkaa ne reiluiksi lohkoiksi.

2. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä 4-5 minuuttia. Valuta vesi pois ja huuhtele pavut kylmällä vedellä, valuta.

3. Sekoita kulhossa öljy, punaviinietikka, murskattu valkosipulinkynsi sekä kaprikset. Nostele lautasille punajuuria ja papuja ja valuta kastiketta niiden päälle. Murenna juusto salaatin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit lämmittää salaatin ennen tarjoilua.

X