Punajuuri-fetasalaatti
Feta on perinteinen salaattilisuke, joka yhdistettynä punajuureen antaa salaattiin loistavan makeansuolaisen vivahteen.
Ainekset
- 500 g raakoja punajuuria
- 200 g vihreitä papuja
- 100 g fetajuustoa
kastike:
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl punaviinietikkaa
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 tl kapriksia
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
Valmistusohje
Tässä punajuuri-fetasalaatin ohje. Voit korvata fetan myös sinihomejuustolla ja pavut ruohosipulilla.
1. Keitä punajuuret kuorineen kypsiksi, noin 20 minuuttia. Älä poista juurenpäitä. Jäähdytä punajuuret, kuori ja leikkaa ne reiluiksi lohkoiksi.
2. Keitä papuja suolalla maustetussa vedessä 4-5 minuuttia. Valuta vesi pois ja huuhtele pavut kylmällä vedellä, valuta.
3. Sekoita kulhossa öljy, punaviinietikka, murskattu valkosipulinkynsi sekä kaprikset. Nostele lautasille punajuuria ja papuja ja valuta kastiketta niiden päälle. Murenna juusto salaatin joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Halutessasi voit lämmittää salaatin ennen tarjoilua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous