Reseptit

Punajuuri-kookoskeitto

Kun punajuuri yhdistetään kookosmaitoon, syntyy loistava keitto, jonka kumppanina toimivat esimerkiksi ruislastuleivät.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 punajuurta
  • 1 iso sipuli
  • 3 dl punajuurimehua
  • 2 dl vettä
  • 1 kana- tai kasvisliemikuutio
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus sokeria
  • 1 dl kookoskermaa
  • suolaa
  • pippuria

Valmistusohje

Tarjoa punajuurikeitto lämpimänä tai viilennettynä piparjuurijuustolla päällystettyjen ruislastuleipien kanssa.

Kuori ja paloittele punajuuret ja sipuli. Kuumenna kasviksia hetki kattilassa voissa tai öljyssä. Lisää punajuurimehu, vesi ja liemikuutio.

Anna ainesten kiehua kannen alla 30–45 minuuttia. Soseuta ja siivilöi keitto. Lisää mausteet, kookoskerma ja tarvittaessa vettä. Kuumenna keitto kiehuvaksi ja tarkista maku.

Katso myös:

Lämmin punajuuri-juustosalaatti, Ruoka.fi

Punajuuri-vuohenjuustosuupalat, Ruoka.fi

Punajuuripyörykät, Kotiliesi.fi

X