punajuuri-tattaririeskat
Reseptit

Punajuuri-tattaririeskat

Punajuuri-tattaririeskat on nopea ja helppo tehdä vaikka lounaskeiton kylkeen. Taikina valmistuu sekoittamalla eikä hiivaa tarvita.
Teksti: Maija SIlvennoinen Kuvat: Hanne Manelius

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuri-tattaririekat

  • 1 1/2 dl tattarihiutaleita
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/4 tl suolaa
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kananmuna
  • 1 dl raastettua punajuurta

Kurkumalevite

  • 1/2 dl pehmeää margariinia
  • 1/2 dl maitorahkaa
  • 1-2 tl raastettua tuoretta kurkumaa
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Punajuuri-tattaririeskat eivotaan helposti näin:

1. Sekoita ainekset ja anna turvota 10 minuuttia. Laita uuni 250 asteeseen.

2. Jaa taikina kuudeksi leipäseksi leivinpaperilla vuoratulle pellille.

3. Paista leipiä uunissa noin 10 minuuttia kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet hieman väriä.

4. Sekoita pehmeään margariiniin rahka sekä mausteet. Tarjoa punajuuri-tattaririeskat kurkumalevitteen kanssa.

Katso myös: Leivo itse kuohkeat ja superhelpot sämpylät – listasimme 4 ohjetta, joilla onnistut varmasti

Katso myös Kotiliesi.fi: 3 x helppo perunarieska

 

X