Reseptit

Punajuuri-vuohenjuustonyytit

Punajuuri-vuohenjuustonyytit yhdistävät punajuuren, vuohenjuuston ja inkiväärin. Tässä syksyn upein lisuke melkein mille vain!

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
LAURA RIIHELÄ

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuri-vuohenjuustonyytit

  • 500 g punajuuria
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 rkl öljyä
  • 1 rkl inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl balsamicoa
  • 1 rkl tuoretta hienonnettua timjamia tai 1 tl kuivattua timjamia
  • 3/4 tl suolaa
  • 200 g vuohenjuustoa tai sinihomejuustoa

Valmistusohje

1. Kuori punajuuret, leikkaa lohkoiksi. Levitä punajuuret alumiinifolioarkeille.

2. Sekoita hunaja, öljy, raastettu inkivääri, balsamico, timjami ja suola kulhossa. Valuta punajuurille. Nosta päälle viipaloitua vuohenjuustoa tai murusteltua sinihomejuustoa.

3. Rutista folioarkit nyyteiksi ja laita uunipellille. Kypsennä nyyttejä 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Jos valmistat punajuuri-vuohenjuustonyytit varastoiduista punajuurista, kypsennysaika on pidempi.

Vinkki! Nyytit kypsyvät uunissa tai ne voi kypsentää myös grillissä.

Katso myös: Punajuuritartar

Katso myös Kotiliesi.fi: Punajuuren naattikääryleet

X