Reseptit

Punajuuritartar

Punajuuritartar tehdään paahdetuista punajuurista ja viimeistellään fetalla, kapriksilla sekä ruohosipulilla. Hyviä lisukevaihtoehtoja ovat myös punasipuli, suolakurkku ja kermavilli.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Punajuuritartar

  • 1 nippu (n. 600 g) punajuuria
  • 2 tl öljyä
  • 2 tl balsamicoa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 1 tl vaahterasiirappia tai hunajaa
  • suolaa
  • mustapippuria

Pinnalle

  • 150 g fetajuustoa
  • kapriksia
  • ruohosipulia

Valmistusohje

Punajuuritartar tehdään helposti näin:

1. Kuori ja lohko punajuuret. Laita lohkot uunivuokaan ja kääntele sekaan öljy. Paahda punajuuria 200-asteisessa uunissa noin 30 min. 

2. Jauha haaleaksi jäähtyneet punajuuret karkeaksi rouheeksi esim. sauvasekoittimella. Mausta punajuurirouhe balsamicolla, murskatulla valkosipulilla, sinapilla, siirapilla tai hunajalla sekä suolalla ja pippurilla.

3. Muotoile seoksesta pihvejä vapaalla kädellä tai rengasmuotilla. Lisää päälle murennettua fetaa, kapriksia ja hienonnettua ruohosipulia. Tarjoa punajuuritartar salaatin kera.

Katso myös: Punajuuri-perunarösti

Katso myös Kotiliesi.fi: Punajuuritahna

X