Punajuuritartar
Punajuuritartar tehdään paahdetuista punajuurista ja viimeistellään fetalla, kapriksilla sekä ruohosipulilla. Hyviä lisukevaihtoehtoja ovat myös punasipuli, suolakurkku ja kermavilli.
Ainekset
Punajuuritartar
- 1 nippu (n. 600 g) punajuuria
- 2 tl öljyä
- 2 tl balsamicoa
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 tl dijoninsinappia
- 1 tl vaahterasiirappia tai hunajaa
- suolaa
- mustapippuria
Pinnalle
- 150 g fetajuustoa
- kapriksia
- ruohosipulia
Valmistusohje
Punajuuritartar tehdään helposti näin:
1. Kuori ja lohko punajuuret. Laita lohkot uunivuokaan ja kääntele sekaan öljy. Paahda punajuuria 200-asteisessa uunissa noin 30 min.
2. Jauha haaleaksi jäähtyneet punajuuret karkeaksi rouheeksi esim. sauvasekoittimella. Mausta punajuurirouhe balsamicolla, murskatulla valkosipulilla, sinapilla, siirapilla tai hunajalla sekä suolalla ja pippurilla.
3. Muotoile seoksesta pihvejä vapaalla kädellä tai rengasmuotilla. Lisää päälle murennettua fetaa, kapriksia ja hienonnettua ruohosipulia. Tarjoa punajuuritartar salaatin kera.
Katso myös: Punajuuri-perunarösti
Katso myös Kotiliesi.fi: Punajuuritahna
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous