
Punajuurihiivaleipä
Ruokablogisti, -toimittaja ja keittokirjailija Mari Moilasen leipä saa makunsa ja värinsä punajuuresta. Marin suosikkilevite syntyy tehosekoittimessa cashewpähkinöistä, avokadosta ja tilkasta sitruunamehua.
Ainekset
Pikajuuri
- 4 dl punajuurimehua
- 1 pussi kuivahiivaa
- 2 rkl ruokosokerisiirappia tai hunajaa
- 4 dl spelttihiivaleipäjauhoja
Lisäksi
- 1 1/2 tl ruususuolaa
- 6 dl spelttihiivaleipäjauhoja
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Tee ensin pikajuuri: Lämmitä punajuurimehu reilusti kädenlämpöiseksi. Lisää kuivahiiva ja siirappi tai hunaja. Anna seoksen kuplia hetki. Sekoita joukkoon jauhot. Anna seoksen tekeytyä tunnin ajan peitettynä lämpimässä.
2. Lisää juuritaikinaan ruususuola ja vaivaa jauhot käsin erissä taikinaan. Lisää lopuksi oliiviöljy. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia.
3. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä liinan alla. Leivo kaksi pyöreää leipää. Kohota leipiä (esimerkiksi kohotuskoreissa) noin 10 minuuttia ja kumoa ne varoen pellille. Lopullinen kohoaminen tapahtuu uunissa.
4. Laita uunin pohjalle iso, uuninkestävä kulhollinen vettä rapean kuoren aikaansaamiseksi tai käytä uunin höyrytystoimintoa. Paista leipiä 180-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia.
Marin punajuurihiivaleivän ohje on hänen elokuussa ilmestyvästä Syötäviä vietäviä -kirjastaan.
Väriä leivälle:
Kotiliesi.fi: Punajuuripataleipä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous