Reseptit

Puolukkapannacotta

Puolukkapannacotta on yhtä aikaa raikas ja täyteläinen. Se sopii syksyisen aterian jälkiruoaksi, mutta loistavasti myös joulupöytään.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Puolukkapannacotta

  • 2 liivatelehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 1/2 tl kardemummaa
  • 2 dl maustamatonta kreikkalaista tai turkkilaista jogurttia

Mehustetut puolukat

  • 200 g puolukoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1/2 dl vettä

Koristeluun

  • puolukoita

Valmistusohje

1. Mehusta ensin puolukat. Mittaa kattilaan puolukat, sokerit ja vesi. Kiehauta seos ja keitä hiljaa poreillen noin 10 minuuttia. Jäähdytä.

2. Liota liivatelehdet pehmeiksi kylmässä vedessä.

3. Mittaa kerma, maito, sokeri sekä kardemumma kattilaan. Kiehauta seos välillä sekoittaen. Anna seoksen poreilla miedolla lämmöllä noin 2 minuuttia.

4. Purista liivatteista vesi ja lisää ne suoraan kuumaan kerma-maitoseokseen.

5. Anna seoksen hieman jäähtyä ja sekoita sitten joukkoon jogurtti.

6. Lusikoi annosmaljojen tai kauniiden juomalasien pohjalle ensin mehustettuja puolukoita ja kaada päälle pannacottaseos. Peitä lasit kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2-3 tuntia. Koristele puolukkapannacotta muutamalla puolukalla ennen tarjoilua.

Vinkki! Voit valmistaa pannacottan myös muista marjoista esimerkiksi mustikasta tai mustaherukasta.

Katso myös: Suomalainen pannacotta

Katso myös Kotiliesi.fi: Omenapannacotta

X