Purkkilohipihvit
Purkkilohipihvit saat pyöräytettyä lohisäilykkeestä pika-pikaa. Smetana antaa pihveille hapokkuutta ja mehevyyttä.
Ainekset
Purkkilohipihvit
- 1 prk (120 g) smetanaa
- 1/2 dl korppujauhoja
- 2 prk (à 150 g nahatonta ja ruodotonta lohta
- 1 kananmuna
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 dl hienonnettua tilliä
- 1 rkl pieniä kapriksia
Paistamiseen
- öljyä
Tartarkastike
- 2 dl majoneesia
- 1 dl kurkkusalaattia
- 1/2 omena kuutioituna
- 3 rkl hienonnettua tilliä
- 1 rkl sinappia
- 1/4 tl sokeria
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Purkkilohipihvit tehdään helposti näin:
1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan pihvien valmistamisen ajaksi.
2. Sekoita smetana ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota viisi minuuttia. Lisää lohipalat, kananmuna, suola, tilli ja hienonnetut kaprikset. Sekoita tasaiseksi.
3. Muotoile taikinasta kahdeksan pihviä. Paista pihvejä pannulla öljyssä pari minuuttia molemmin puolin niin, että pihvit ovat kauniin ruskeita.
4. Tarjoile lohipihvien kanssa tartarkastiketta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Kalapihvit uunissa ja pannulla – maukkaat pihvit onnistuvat kuhasta, lohesta, hauesta, seitistä ja jopa savukalasta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous