Reseptit

Purkkilohipihvit

Purkkilohipihvit saat pyöräytettyä lohisäilykkeestä pika-pikaa. Smetana antaa pihveille hapokkuutta ja mehevyyttä.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Purkkilohipihvit

  • 1 prk (120 g) smetanaa
  • 1/2 dl korppujauhoja
  • 2 prk (à 150 g nahatonta ja ruodotonta lohta
  • 1 kananmuna
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl pieniä kapriksia

Paistamiseen

  • öljyä

Tartarkastike

  • 2 dl majoneesia
  • 1 dl kurkkusalaattia
  • 1/2 omena kuutioituna
  • 3 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl sinappia
  • 1/4 tl sokeria
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Purkkilohipihvit tehdään helposti näin:

1. Sekoita ensin kastikkeen ainekset keskenään kulhossa ja siirrä jääkaappiin maustumaan pihvien valmistamisen ajaksi.

2. Sekoita smetana ja korppujauhot kulhossa. Anna turvota viisi minuuttia. Lisää lohipalat, kananmuna, suola, tilli ja hienonnetut kaprikset. Sekoita tasaiseksi.

3. Muotoile taikinasta kahdeksan pihviä. Paista pihvejä pannulla öljyssä pari minuuttia molemmin puolin niin, että pihvit ovat kauniin ruskeita.

4. Tarjoile lohipihvien kanssa tartarkastiketta.

Katso myös: Kalapullat tuovat mukavaa vaihtelua viikoittaiselle kala-aterialle – näin lastenkin rakastama arkiruoka syntyy helposti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kalapihvit uunissa ja pannulla – maukkaat pihvit onnistuvat kuhasta, lohesta, hauesta, seitistä ja jopa savukalasta

X