Reseptit

Raikas kasvissalaatti

Mitä värikkäämpää ruokaa. sitä enemmän siinä on suojaravintoaineita. Tässä salaatissa niitä todella on.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 tuoretta maissintähkää
  • 200 g kirsikkatomaatteja
  • 1 kurkku
  • 3 kevätsipulin vartta
  • 200 g tuoreita herneitä
  • 3 viipaletta täysjyväleipää
  • 200 g raejuustoa

Kastike

  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 3 rkl punaviinietikkaa
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • suolaa ja mustapippuria
  • ripaus sokeria

Valmistusohje

1. Sekoita kastikkeen ainekset isossa kulhossa.

2. Poista maisseista lehdet ja keitä niitä kiehuvassa, kevyesti suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia. Jäähdytä kylmän veden alla.

3. Leikkaa kypsät maissinsiemenetveitsellä irti ja laita kastikkeenjoukkoon kulhoon. Puolita kirsikkatomaatit ja kuutioi kurkku. Hienonna kevätsipuli. Sekoita kaikkikasvikset kulhossa niin, että kastikemaustaa ne hyvin.

4. Kuutioi leipäviipaleet ja paahda kuutioita kuumalla pannulla pari minuuttia.

5. Kaada kasvisseos vadille ja ripottele päälle leipäkuutiot ja raejuusto.

Katso myös:

Maissi-papusalaatti, Ruoka.fi

Avokado-maissipasta, Ruoka.fi

Maissikeitto, Kotiliesi.fi

X