Reseptit 20.6.2012

Räiskäleet

Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

2 munaa
5 dl maitoa
0.5 tl suolaa
1.5 dl vehnäjauhoja
1 dl ohrajauhoja
0.5 dl voisulaa

Valmistusohje

1. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää puolet maidosta sekä jauhot. Vatkaa sekaan loput maidosta ja mausta suolalla ja halutessasi sokerilla. Lisää lopuksi sulatettu rasva. Anna taikinan seistä puolisen tuntia, niin letut paistuvat kauniimmin. Jos paistat lettuja ulkona, kaada taikina pulloon, josta sitä on helppo annostella pannulle.

2. Kuumenna iso paistinpannu tai muurinpohjapannu. Lisää vähän rasvaa ja paista taikina ohuiksi räiskäleiksi. Tarjoa makeiden tai suolaisten lisukkeiden kanssa.

Vinkki: Helppoja suolaisia lisukkeita muurinpohjaletuille ovat murennettu sinihomejuusto ja juustoraaste, kylmäsavulohi ja wasabi, silputtu kinkku ja maustettu tuorejuusto.

 

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi