Reseptit

Rantakala

Tuoreista muikuista tehty ateria on yksinkertaista ja taivaallisen hyvää.

Teksti:
Juha Jormanainen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg tuoreita muikkuja
  • 1 nuori sipuli tai ruohosipulia
  • 1 l vettä
  • 1 rkl voitakarkeaa merisuolaa (175-180 g)

Valmistusohje

Perkaa kalat päättömiksi, mutta vältä vedellä huuhtelua jos mahdollista, laita muikut kiehuvaan veteen ja mausta suolalla ja sipulilla. Keitä kypsiksi miedolla lämmöllä reilun puolen tunnin ajan.

Lisää loppuvaiheessa voi ja tarjoa kuumana syviltä lautasilta. Jos haluat hienostella, silppua tuoretta tilliä keiton pinnalle. Nauti keitinlientä ruokajuomaksi.

 

X