Raparperi-marenkikakku
Raparperi-marenkikakku on hurmaava jälkiruoka, jonka täytteenä on mansikoita, kermavaahtoa ja samettista raparpericurdia.
Ainekset
Marenkipohjat:
- 4 valkuaista
- 2 dl sokeria
- 1 tl maissitärkkelystä
- 1 tl sitruunamehua
Väliin ja päälle:
- 2 dl raparpericurdia
- 3 dl vispikermaa
- 1/2 rkl sokeria
- 4 dl mansikoita
Valmistusohje
1. Erottele valkuaiset keltuaisista. Säästä keltuaiset curdiin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita maissitärkkelys sokeriin. Lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan samalla vatkaten. Lisää lopuksi sitruunamehu.
2. Peitä uunipelti leivinpaperilla. Levitä marenkivaahto leivinpaperin päälle kahdeksi pyöreäksi pohjaksi (halk. noin 20 cm). Tee pohjien reunoista hieman keskustaa korkeammat.
3. Kuivata pohjia 100 asteisessa uunissa noin 2 tuntia tai kunnes marenki on pinnaltaan täysin kuivaa, mutta sisältä pehmeää kuin vaahtokarkki.
4. Valmista raparpericurd ja anna sen jähmettyä jääkaapissa. Tähän asti voit tehdä tortun valmiiksi jo edellisenä päivänä.
5. Kokoa torttu vähän ennen tarjoamista. Vatkaa sokereilla maustettu kerma vaahdoksi. Viipaloi mansikat.
6. Siirrä toinen pohja tarjoiluvadille. Levitä päälle puolet curdista, kermavaahdosta ja mansikoista. Nosta päälle toinen pohja ja lisää pinnalle loput täytteet.
Katso myös: Raparperi-mascarponekakku
Kotiliesi.fi: Maisemakahvilan raparperipiirakka on kesän hittileivonnainen – oletko jo maistanut tätä herkkua?
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous