Reseptit

Raparperi-marenkikakku

Raparperi-marenkikakku on hurmaava jälkiruoka, jonka täytteenä on mansikoita, kermavaahtoa ja samettista raparpericurdia.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko / Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Marenkipohjat:

  • 4 valkuaista
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl maissitärkkelystä
  • 1 tl sitruunamehua

Väliin ja päälle:

  • 2 dl raparpericurdia
  • 3 dl vispikermaa
  • 1/2 rkl sokeria
  • 4 dl mansikoita

Valmistusohje

1. Erottele valkuaiset keltuai­sista. Säästä keltuaiset curdiin. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita maissitärk­kelys sokeriin. Lisää seos val­kuaisvaahtoon vähän kerral­laan samalla vatkaten. Lisää lo­puksi sitruunamehu.

2. Peitä uunipelti leivinpaperil­la. Levitä marenkivaahto leivin­paperin päälle kahdeksi pyö­reäksi pohjaksi (halk. noin 20 cm). Tee pohjien reunoista hie­man keskustaa korkeammat.

3. Kuivata pohjia 100 ­asteisessa uunissa noin 2 tuntia tai kunnes marenki on pinnaltaan täysin kuivaa, mutta sisältä pehmeää kuin vaahtokarkki.

4. Valmista raparpericurd ja anna sen jähmettyä jääkaapis­sa. Tähän asti voit tehdä tortun valmiiksi jo edellisenä päivänä.

5. Kokoa torttu vähän ennen tarjoamista. Vatkaa sokereilla maustettu kerma vaahdoksi. Viipaloi mansikat.

6. Siirrä toinen pohja tarjoiluva­dille. Levitä päälle puolet cur­dista, kermavaahdosta ja man­sikoista. Nosta päälle toinen pohja ja lisää pinnalle loput täytteet.

Katso myös: Raparperi-mascarponekakku

Kotiliesi.fi: Maisemakahvilan raparperipiirakka on kesän hittileivonnainen – oletko jo maistanut tätä herkkua?

X