raparperi-mascarponekakku
Reseptit

Raparperi-mascarponekakku

Raparperilla ja valkouklaalla höystetyn kakun väliin lusikoidaan pehmeää mascarponejuustotäytettä. Komea keko tuoreita marjoja ja syötäviä kukkia tekee kakusta kahvipöydän kaunottaren.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PAULA KUKKONEN/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g sulatettua voita
  • 100 g valkosuklaata
  • 3 ohutta raparperinvartta
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl maitoa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Vuoan voiteluun:

  • 1 rkl voita

Täyte ja kuorrutus:

  • 250 g mascarponejuustoa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1tl vaniljasokeria
  • 2 rkl mantelilikööriä
  • 2 dl kuohukermaa

Koristeeksi:

  • 2 dl vadelmia
  • mintun tai sitruunamelissan lehtiä
  • syötäviä kukkia

Valmistusohje

Raparperi-mascarponekakku syntyy näin:

1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paloittele voi kulhoon. Sulata voi mikrossa. Rouhi valkosuklaa veitsellä paloiksi. Pese raparperin varret ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

2. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita joukkoon sokeri, maito ja sulatettu voi. Mittaa toiseen kulhoon vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kaada jauhoseos, valkosuklaat ja raparperit voi-munaseoksen joukkoon. Sekoita puuhaarukalla nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

3. Aseta leivinpaperiarkki irtopohjavuoan pohjalle. Kiristä vuoan reunat kiinni. Voitele vuoan reunat voilla. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 35 minuuttia. Varmista kypsyys cocktailtikulla: jos tikkuun ei tartu taikinaa, on kakku kypsä. Anna kakun jäähtyä huoneenlämmössä 15 minuuttia, ennen kuin irrotat vuoasta reunat.

4. Valmista täyte. Sekoita mascarponen joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja mantelilikööri. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja nostele mascarponeseoksen joukkoon.

5. Leikkaa kakku sahalaitaisella veitsellä kahteen osaan. Nosta alimmainen kakkulevy tarjoiluvadille. Levitä pohjalle puolet mascarpo- netäytteestä. Aseta päälle kakkulevy. Levitä kakun päälle ja reunoille loput täytteestä. Koristele raparperi-mascarponekakku vadelmilla, mintunlehdillä ja syötävillä kukilla.

Vinkki: Kakku kannattaa leipoa koristelua vaille valmiiksi edellisenä päivänä, jolloin se maustuu ja kostuu ihanaksi.

Katso myös: Raparperi-dallaspullat

Katso myös Kotiliesi.fi:  Raparperipiirakka on kauden odotetuin herkku – valitse Kotilieden hittiresepteistä oma suosikkisi

X