Reseptit

Rapeat broccolinit

Ohutvartiset parsakaalit eli broccolinit paahtuvat uunissa rapeiksi. Yrteillä ja valkosipulilla maustettu leipäkuorrute tekee ruosta täydellisen.
Teksti: Maija Silvennoinen Kuvat: Hannele Manelius

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Hapanleipäkuorrutus:

  • 2-3 palaa hapanleipää
  • 1 rkl öljyä
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 20 basilikanlehteä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 sitruunan raastettu kuori

Broccolinit:

  • 400 g broccolinia

Valmistusohje

1. Pane uuni 200-asteeseen. Asettele broccolinit leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.

2. Laita kuorrutuksen kaikki muut aineet paitsi kananmuna tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja jauha seos rouheiseksi. Lisää kananmuna sekä sitruunan kuori ja pyöräytä konetta muutaman kerran niin, että ne sekoittuvat tasaisesti joukkoon. Hiero kuorrutus broccolinien pintaan.

3. Laita uuniin 10 minuutiksi kunnes pinta on kauniin ruskea ja broccolinit al dente eli puolikypsiä.

X