Reseptit

Rapeat yrttileivät


Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Rapeat yrttileivät leivotaan vikkelästi valmiista pizza-aineksista.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Rapeat yrttileivät

  • 1 ps pizza-aineksia (esim. Kungsörnen)
  • 1 iso punasipuli
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • pinjansiemeniä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 murskattua valkosipulinkynttä
  • 3 oksaa timjamia
  • 1/4 ruukkua basilikaa
  • 3 oksaa oreganoa
  • muutama lehti salviaa

Valmistusohje

Rapeat yrttileivät leivotaan helposti valmiista pizza-aineksista:

1. Valmista ja kohota taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Pyörittele kohonnut taikina tangoksi ja leikkaa 8 palaan. Kauli palat ohuiksi leiviksi. Levitä pohjille ohuita sipuli- ja kesäkurpitsaviipaleita sekä pinjansiemeniä.

2. Ripottele kasviksille hiutalesuolaa ja osa yrteistä (jätä osa leipien koristeluun). Sivele ainekset valkosipulilla maustetulla öljyllä ja rouhi päälle reilusti mustapippuria. Paista leipiä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Somista rapeat yrttileivät tuoreyrteillä.

Vinkki: Tarjoa yrttileivät esimerkiksi sellaisenaan ilta-tai välipalana, aperitiivin tai vaikkapa broccolini-salaatin tai paahdetun tomaatti-mozzarellasalaatin kanssa kevyenä lounaana.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet pikkupizzat kahvipöytään

X