Rapeat yrttileivät
Ainekset
Rapeat yrttileivät
- 1 ps pizza-aineksia (esim. Kungsörnen)
- 1 iso punasipuli
- 1 pieni kesäkurpitsa
- pinjansiemeniä
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 murskattua valkosipulinkynttä
- 3 oksaa timjamia
- 1/4 ruukkua basilikaa
- 3 oksaa oreganoa
- muutama lehti salviaa
Valmistusohje
Rapeat yrttileivät leivotaan helposti valmiista pizza-aineksista:
1. Valmista ja kohota taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Pyörittele kohonnut taikina tangoksi ja leikkaa 8 palaan. Kauli palat ohuiksi leiviksi. Levitä pohjille ohuita sipuli- ja kesäkurpitsaviipaleita sekä pinjansiemeniä.
2. Ripottele kasviksille hiutalesuolaa ja osa yrteistä (jätä osa leipien koristeluun). Sivele ainekset valkosipulilla maustetulla öljyllä ja rouhi päälle reilusti mustapippuria. Paista leipiä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Somista rapeat yrttileivät tuoreyrteillä.
Vinkki: Tarjoa yrttileivät esimerkiksi sellaisenaan ilta-tai välipalana, aperitiivin tai vaikkapa broccolini-salaatin tai paahdetun tomaatti-mozzarellasalaatin kanssa kevyenä lounaana.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet pikkupizzat kahvipöytään
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous