Reseptit

Ribsit kiinalaisittain

Teksti:
Anna.fi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1½-2 kg ribsejä eli luisia possun kylkirivejä
  • 2 dl Hoisinkastiketta
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 1 dl soijaa
  • 3 rkl seesamiöljyä
  • 0.5 dl riisiviinietikkaa
  • 0.5 dl sherryä
  • 3 tl kiinalaista viismaustetta (ks. vinkki)
  • 4 rkl sokeria

Valmistusohje

1. Pane kylkirivit uunipellille. Sekoita mausteliemi ja levitä ribsien päälle. Levitä alumiinifolio tiiviisti uunipellin päälle. Kypsennä 160-asteisessa uunissa 3 tuntia. Poista folio kypsennyksen lopulla.

2. Sivele ribsit öljyllä ja grillaa niihin tulen maku hehkuvan hiilloksen päällä. Leikkaa kypsät kylkirivit sormipaloiksi luiden välistä.

Vinkki:

Kiinalaista viismaustetta löytyy hyvin varustetuista herkku- ja maustekaupoista ja myös monista etnisistä kaupoista. Mausteen voi korvata lisäämällä liemeen pari tähtianista, kanelitangon sekä jauhettua fenkolia, neilikkaa ja anista.

X