Ribsit kiinalaisittain
Ainekset
- 1½-2 kg ribsejä eli luisia possun kylkirivejä
- 2 dl Hoisinkastiketta
- 2 rkl raastettua inkivääriä
- 1 dl soijaa
- 3 rkl seesamiöljyä
- 0.5 dl riisiviinietikkaa
- 0.5 dl sherryä
- 3 tl kiinalaista viismaustetta (ks. vinkki)
- 4 rkl sokeria
Valmistusohje
1. Pane kylkirivit uunipellille. Sekoita mausteliemi ja levitä ribsien päälle. Levitä alumiinifolio tiiviisti uunipellin päälle. Kypsennä 160-asteisessa uunissa 3 tuntia. Poista folio kypsennyksen lopulla.
2. Sivele ribsit öljyllä ja grillaa niihin tulen maku hehkuvan hiilloksen päällä. Leikkaa kypsät kylkirivit sormipaloiksi luiden välistä.
Vinkki:
Kiinalaista viismaustetta löytyy hyvin varustetuista herkku- ja maustekaupoista ja myös monista etnisistä kaupoista. Mausteen voi korvata lisäämällä liemeen pari tähtianista, kanelitangon sekä jauhettua fenkolia, neilikkaa ja anista.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous