Reseptit 18.8.2016

Risotto kukkakaalista ja kvinoasta

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kvinoasta ja kukkakaalista tehty ”risotto” on tavanomaista risottoa kevyempi ja proteiinipitoisempi herkku. Paista kukkakaalirouhe al dente – eli juuri ja juuri kypsäksi.

Ainekset

150 g kvinoaa
150 g kirsikkatomaatteja
1/2 ruukkua basilikaa
1 iso kukkakaali
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
mustapippuria
40 g raastettua parmesaania

Valmistusohje

260 kcal/annos

1. Kypsennä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan, valuta siivilässä. Silppua tomaatit ja basilika.

2. Rouhi kukkakaali silpuksi joko veitsellä tai monitoimikoneessa. Kuumenna öljy laakeassa paistokasarissa tai isolla pannulla. Kuumenna kukkakaalirouhetta öljyssä sekoitellen, kunnes se pehmenee hieman.

3. Lisää kvinoa, kuumenna. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon parmesaaniraaste ja silputtu basilika.

4. Lisää risottoannosten pinnalle silputtuja tomaatteja.

Lisää ruokia kukkakaalista ja kvinoasta:

987284-kukkakaali_kvinoasalaatti,590.jpg

Kukkakaali-kvinoasalaatti

Kukkakaalibiryani

Intialainen kukkakaalibiryani

Yrttinen_kvinoatabboulleh_ja_savukalaa

Yrttinen kvinoataboulleh ja savukalaa

Kotiliesi.fi: Kasvis-halloumipihvit ja kvinoa-porkkanasalaatti

Lue Myös

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi