Reseptit

Ruis-marjapuuro

Ruis-marjapuuro on varsinainen kuitu- ja makupommi. Pakaste­marjoilla höystetty ruis­puuro sopii sekä aamu­palalle että välipalaksi. Ruispuuron kypsymisaika on melko pitkä, joten sitä kannattaa kerralla keittää iso satsi. Puuro säilyy jääkaapissa hyvänä monta päivää.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ruis-marjapuuro

  • 1 l vettä
  • 200 g pakasteherukoita, puolukoita tai -mustikoita
  • 3 dl ruisjauhoja
  • 200 g pakastevadelmia
  • 1/2-1 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi ja marjat kiehuvaksi. Lisää ruisjauhot hyvin vatkaten. Anna puuron kiehua hiljalleen noin 50 minuuttia. Sekoita välillä hyvin.

2. Lisää vadelmat, sokeri ja suola. Sokerin määrä riippuu marjojen happamuudesta. Sekoita hyvin ja anna puuron vielä kiehahtaa kunnolla. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, puuroa pitää keittää kunnolla 2–3 minuuttia.

3. Vatkaa haaleaksi jäähtynyt ruis-marjapuuro sileäksi sähkövatkaimella.

Katso myös: Ruishiutale-puolukkapuuro

Katso myös Kotiliesi.fi: Ruis-puolukkapuuro

X