
Ruis-marjapuuro
Ruis-marjapuuro on varsinainen kuitu- ja makupommi. Pakastemarjoilla höystetty ruispuuro sopii sekä aamupalalle että välipalaksi. Ruispuuron kypsymisaika on melko pitkä, joten sitä kannattaa kerralla keittää iso satsi. Puuro säilyy jääkaapissa hyvänä monta päivää.
Ainekset
Ruis-marjapuuro
- 1 l vettä
- 200 g pakasteherukoita, puolukoita tai -mustikoita
- 3 dl ruisjauhoja
- 200 g pakastevadelmia
- 1/2-1 dl sokeria
- 1/2 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna vesi ja marjat kiehuvaksi. Lisää ruisjauhot hyvin vatkaten. Anna puuron kiehua hiljalleen noin 50 minuuttia. Sekoita välillä hyvin.
2. Lisää vadelmat, sokeri ja suola. Sokerin määrä riippuu marjojen happamuudesta. Sekoita hyvin ja anna puuron vielä kiehahtaa kunnolla. Jos käytät ulkomaisia vadelmia, puuroa pitää keittää kunnolla 2–3 minuuttia.
3. Vatkaa haaleaksi jäähtynyt ruis-marjapuuro sileäksi sähkövatkaimella.
Katso myös: Ruishiutale-puolukkapuuro
Katso myös Kotiliesi.fi: Ruis-puolukkapuuro
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous