Ruokaisa joulusalaatti
Uunissa paahdettu ruokaisa joulusalaatti on höystetty rapeaksi paahtuneilla kikherneillä. Öljykastike on maustettu ripauksella kanelia.
Ainekset
Ruokaisa joulusalaatti
- 1 tlk (230 g) kikherneitä
- 250 g ruusukaaleja
- 1-2 punaista paprikaa
- 3 uuniperunaa
- 1/2 bataatti
- 2 rkl öljyä
- 1/2 tl suolaa
Kastike
- 2 tl dijoninsinappia
- 2 rkl punaviinietikkaa
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- 1 tl siirappia tai hunajaa
- 1 dl rypsiöljyä
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1/4 tl kanelia
Pinnalle
- 3 rkl lehtipersiljaa hienonnattuna
Valmistusohje
Ruokaisa joulusalaatti tehdään helposti näin:
1. Huuhdo kikherneet siivilässä, valuta ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa ruusukaaleista pois tyvi, ja puolita isot kaalit. Leikkaa paprika isoiksi paloiksi. Pese perunat hyvin ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja paloittele bataatti.
2. Levitä kasvikset ja kikherneet leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle öljy ja kääntele kasviksia. Mausta suolalla. Kypsennä kasviksia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.
3. Mittaa sinappi, punaviinietikka, raastettu valkosipulinkynsi ja siirappi kulhoon. Lisää öljy ohuena nauhana samalla vatkaten. Mausta suolalla, kanelilla ja pippurilla.
4. Laita lämpimät kasvikset salaattikulhoon tai vadille ja kääntele joukkoon kastike. Viimeistele ruokaisa joulusalaatti silputulla persiljalla. Anna salaatin olla huoneenlämmössä tarjoiluhetkeen.
Katso myös: Uunirosolli
Katso myös Kotiliesi.fi: Jouluinen salaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous