Reseptit

Ruokaisa joulusalaatti

Uunissa paahdettu ruokaisa joulusalaatti on höystetty rapeaksi paahtuneilla kikherneillä. Öljykastike on maustettu ripauksella kanelia.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ruokaisa joulusalaatti

  • 1 tlk (230 g) kikherneitä
  • 250 g ruusukaaleja
  • 1-2 punaista paprikaa
  • 3 uuniperunaa
  • 1/2 bataatti
  • 2 rkl öljyä
  • 1/2 tl suolaa

Kastike

  • 2 tl dijoninsinappia
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 pieni valkosipulinkynsi
  • 1 tl siirappia tai hunajaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1/4 tl kanelia

Pinnalle

  • 3 rkl lehtipersiljaa hienonnattuna

Valmistusohje

Ruokaisa joulusalaatti tehdään helposti näin:

1. Huuhdo kikherneet siivilässä, valuta ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa ruusukaaleista pois tyvi, ja puolita isot kaalit. Leikkaa paprika isoiksi paloiksi. Pese perunat hyvin ja leikkaa lohkoiksi. Kuori ja paloittele bataatti.

2. Levitä kasvikset ja kikherneet leivinpaperin päälle uunipellille. Valuta päälle öljy ja kääntele kasviksia. Mausta suolalla. Kypsennä kasviksia 200-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

3. Mittaa sinappi, punaviinietikka, raastettu valkosipulinkynsi ja siirappi kulhoon. Lisää öljy ohuena nauhana samalla vatkaten. Mausta suolalla, kanelilla ja pippurilla.

4. Laita lämpimät kasvikset salaattikulhoon tai vadille ja kääntele joukkoon kastike. Viimeistele ruokaisa joulusalaatti silputulla persiljalla. Anna salaatin olla huoneenlämmössä tarjoiluhetkeen.

Katso myös: Uunirosolli

Katso myös Kotiliesi.fi: Jouluinen salaatti

X