Reseptit

Uunirosolli

Uunirosolli on herkullinen vaihtoehto perinteiselle. Kranssin muotoon aseteltuna se on todellinen juhlapöydän katseenvangitsija.

Teksti:
Maija Silvennoinen
Kuvat:
Hanne Manelius

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunirosolli

  • 4 (600 g) puna- ja/tai keltajuurta
  • 3 (300 g) porkkanaa
  • 2 isoa (300 g) perunaa
  • 2 punasipulia
  • 1/2 dl öljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl jauhettua mustapippuria
  • 2 omenaa

Kastike

  • 1 dl paksua jogurttia
  • 1 dl maustekurkkua hienonnettuna
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 1 rkl persiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Uunirosolli tehdään helposti näin:

1. Laita uuni 220 asteeseen. Kuori juurekset, perunat ja sipulit. Leikkaa punajuuret puolen sentin viipaleiksi. Lohko perunat. Leikkaa porkkanat pitkittäin ohuiksi lastuiksi perunankuorimaveitsellä. Kuori ja lohko sipulit. Pese ja lohko omenat.

2. Levitä punajuuret ja perunat leivinpaperin päälle pellille. Sekoita öljy ja mausteet ja voitele kasvikset seoksella. Kypsennä 20 minuuttia, kääntele puolivälissä ja lisää pellille sipulit ja omenat, sivele öljy-mausteseoksella.

3. Levitä porkkananauhat toiselle pellille, sekoita loppu öljy joukkoon. Paista noin 5 minuuttia, jotta nauhat pehmenevät. Sekoita kastikeainekset. Tarkista maku.

4. Asettele kaikki ainekset kranssin muotoon vadille. Tarjoa uunirosolli lämpimänä tai haaleana.

Katso myös: Vaalea feta-rosollisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Salaatit keventävät joulupöytää

X