Reseptit

Vaalea feta-rosollisalaatti

Haluaisitko uusia makuja perinteiseen joulupöytään? Korvaa perinteinen rosolli hauskalla feta-rosollisalaatilla.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Vaalea feta-rosollisalaatti

  • 3 keitettyä porkkanaa
  • 3 keitettyä keltajuurta
  • 2 keitettyä perunaa
  • hapanta omenaa, esim. Granny Smith
  • maustekurkkua
  • 1 sipuli
  • 50 g fetajuustoa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Vaalea feta-rosollisalaatti on hauska vaihtoehto perinteiselle rosollille.

1. Keitä porkkanat, keltajuuret ja perunat kuorineen erikseen kypsiksi. Kuori ja kuutioi ne jäähtyneenä. Kuutioi omenat ja maustekurkut. Kuori ja hienonna sipuli.

2. Sekoita ainekset keskenään. Murusta joukkoon fetajuusto ja mausta lorauksella oliiviöljyä, suolalla ja pippurilla. Nostele ainekset kevyesti keskenään.

3. Anna rosollin maustua viileässä.

4. Vaalea feta-rosollisalaatti tarjotaan kepeästi kuminanäkkäreiden ja lehtikaalilevitteen kanssa vaikkapa kasvissyöjän jouluaterialla.

Katso myös Kotiliesi.fi: Helpot uunijuurekset

X