Ruokaisa lammaspata
Ruokaisa lammaspata vaatii malttia, sillä sen valmistus suositellaan jaettavaksi kahdeksi eri päiväksi.
Ainekset
1. päivänä
- 2 kg karitsan lapa- ja etuselkäpaloja
- suolaa, mustapippuria
- 1 kokonainen valkosipuli
- 1 porkkana, 1/2 palsternakkaa ja pala selleriä
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 10 anjovisfileetä, purkkilientä
- 2 laakerinlehteä
- 5 dl lihalientä ja 5 dl punaviiniä
- 1 tl sokeria
2. päivänä
- 8 pikku- eli paistinsipulia
- 1 porkkana
- kourallinen yrttejä, kuten timjamia, persiljaa ja rosmariinia
- pieniä jauhoisia perunoita
Valmistusohje
Ruokaisa lammaspata valmistuu näin:
Ruokaisa lammaspata kannattaa valmistaa kaikessa rauhassa, jolloin lopputulos on täydellinen. Lampaan ja karitsan etupään osat ovat maukkaampia ja edullisempia pata-aineksia kuin paisti. Padan kypsentäminen kannattaa jakaa surutta kahdelle päivälle.
1. Ruskista lammaspalat ja pane pataan. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää paloitellut juurekset, anjovikset ja anjovislientä. Leikkaa valkosipulin kanta ja pane sipuli kokonaisena pataan.
2. Kuumenna pyreetä hetki pannulla, lisää lihaliemi ja viini, kiehauta. Kaada liemi pataan. Lisää mausteet.
3. Kuumenna ruokaa 225-asteessa 20 minuuttia. Peitä kannella, hauduta 150-asteisessa uunissa 5–6 tuntia.
4. Ota padasta makunsa antaneet juurekset ja valkosipuli. Leikkaa liha luuttomiksi paloiksi. Anna liemen jäähtyä täysin. Kuori pois pinnalle jähmettynyt rasva.
5. Ruskista kuoritut sipulit pannulla. Kuumenna liemi padassa, lisää liha, paloitellut porkkanat, pikkusipulit ja reilusti yrttejä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita ja/tai nestettä. Leikkaa perunat kuorineen ohuiksi viipaleiksi ja lisää padan päälle. Kypsennä edelleen 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan.
Katso myös:
Kotiliesi: Maukas lammaspata
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous