18.6.2012

Ruokaisa raastesalaatti

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Ainekset

2 suurta porkkanaa
1-2 suurta punajuurta
100 g lanttua, retikkaa tai kyssäkaalia
100 g kaalia
(lisäksi salaattiin sopivat esimerkiksi salaatinlehdet, kurkku, paprika, tomaatit ja kukkakaali)

kastike:

1 sitruunan tai appelsiinin mehu
3 rkl öljyä
1 tl hunajaa
ripaus mineraalisuolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Kuori ja raasta juurekset ja leikkaa kaali aivan ohuiksi suikaleiksi. Sekoita keskenään kastikeaineet ja kostuta salaatti kastikkeella.

Vihje:

Voit täydentää salaattia raejuustolla, jolloin se käy mainiosti kokonaiseksi ateriaksi, kun sen kanssa nauttii myös ruisleipää.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi