Reseptit

Säilötyt Välimeren vihannekset

Säilötyt Välimeren vihannekset tehdään kesäkurpitsasta, munakoisosta, paprikoista ja maustetaan yrtein. Mausteliemi säilöö vihannekset.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Säilötyt Välimeren vihannekset

  • 1 vihreä kesäkurpitsa
  • 1 munakoiso
  • 1 keltainen ja punainen paprika
  • 1 sipuli tai punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • nippu tuoretta timjamia

mausteliemi

  • 1 dl etikkaa
  • 1 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 3 laakerinlehteä

Valmistusohje

Säilötyt Välimeren vihannekset valmistuvat näin helposti:

1. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa ja munakoiso viipaleiksi. Halkaise paprikat, poista siemenet ja kannat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynsi.

2. Asettele vihannekset ja timjaminoksat tiiviisti kerroksittain huolella pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin. Kiehauta mausteliemen ainekset keskenään. Kaada kuuma liemi kasvisten päälle niin, että kasvikset juuri ja juuri peittyvät.

3. Sulje purkit huolellisesti ja anna jäähtyä. Anna kasvisten maustua noin viikon ajan ennen tarjoilua. Säilytä purkit kylmässä.

Vinkki: Tarjoa säilötyt Välimeren vihannekset esimerkiksi pariloidun entrecôte-pihvin lisukkeena.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin kesäkurpitsa säilötään oliivilöljyyn.

X