Reseptit

Salaattivati

Salaattivati kootaan laakealle vadille sektoreittain. Kun mukana on mahdollisimman paljon kaikkea, eikä mitään ole sekoitettu keskenään, siitä löytyy myös jokaiselle jotain.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Salaattivati

  • 1 prk säilykemaissia
  • 1 prk cocktailkurkkuja, aurinkokuivattuja tomaatteja tai hillosipuleita
  • 1 kurkkua
  • 2 omenaa
  • 1 pss retiisejä
  • 2 porkkanaa
  • 2 appelsiinia
  • 1 kerä jääsalaattia
  • 80 g babypinaattia

Kastike

  • 1 prk (200 g) kermaviiliä
  • 2 rkl appelsiinimehua
  • 1 dl sinihomejuustomurua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 2 tl hunajaa
  • 1 dl persiljaa hienonnettuna

Valmistusohje

Salaattivati tehdään helposti näin:

1. Valmista ensin kastike sekoittamalla ainekset hyvin keskenään. Laita kastike jääkaappiin odottamaan.

2. Valuta maissi ja coktailkurkut (tai muut säilykekasvikset).

3. Kuutioi kurkku, viipaloi omenat ja retiisit sekä kuori ja raasta porkkanat.

4. Kuori appelsiinit kalvottomiksi terävällä veitsellä ja viipaloi ne.

5. Suikaloi jääsalaatti ja tee siitä sekä pinaatista isolle vadille peti. Lisää päälle raidoiksi kaikki muut salaattiainekset.

6. Viimeistele salaattivati valuttamalla päälle kastike.

Katso myös: Sopiva salaatti joka makuun ja tilanteeseen: ruokaisa, raikas, yllättävä, kuuma, eksoottinen ja makea

Katso myös Kotiliesi.fi: Salaatti sopii arkeen ja juhlaan – kokosimme Kotilieden parhaat klassikot ja kutkuttavat uudet salaatti-ideat

X