Reseptit 18.1.2017

Salvialohta ja siirappikurpitsaa

Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: PEKKA HOLMSTRÖM/OTAVAMEDIA

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Siirapilla ja fenkolinsiemenillä maustetut kurpitsat sekä salviatahnalla maustettu lohifilee muodostavat herkullisen makukimpan.

Ainekset

1 (n 400 g) myskikurpitsa
1 punasipuli
2 rkl öljyä
1 rkl siirappia
1 tl fenkolinsiemeniä
1/2 tl suolaa

Salvialohi

noin 700 g kirjolohta fileenä
1/2 tl suolaa
2 rkl salviatahnaa (Pirkka)
2 rkl pinjansiemeniä

Valmistusohje

1. Leikkaa kurpitsa pituussuun­nassa kahteen osaan. Poista sie­menet. Leikkaa puolikkaat viipaleiksi, kuori ja leikkaa viipaleet kuutioiksi. Kuori punasipuli ja leikkaa lohkoiksi. Sekoita kulhos­sa kurpitsakuutiot, sipulilohkot, öljy, siirappi, fenkolinsiemenet ja suola. Levitä leivinpaperin päälle uuninpellille.

2. Pyyhkäise kirjolohifileen pinta talouspaperilla kuivaksi. Ripotte­le päälle suola. Levitä lohifileelle salviatahna. Ripottele päälle pin­jansiemenet. Nosta lohifilee uu­ninpellille kurpitsakuutioiden viereen. Kypsennä 200­ asteisessa uunissa noin 35 minuuttia, kun­nes kurpitsakuutiot tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä.

Vinkki: Voit valmistaa salviatahnan myös itse. Tahna tehdään peston tapaan sauvasekoittimella tuoreesta salviasta, oliiviöljystä, sitruunanmehusta, valkosipulista ja kourallisesta parmesaanijuustoa.

Lohta ja hyvää tekeviä lisukkeita:

Misolohta_ja_papuja

Misolohta ja papuja

kookoslohta ja spetti-pinaattipaistosta

Kookoslohta ja speltti-pinaattipaistosta

paistettua lohta ja kasviksia

Lohta ja kasviksia

Kotiliesi.fi: Marokkolainen uunilohi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi