Reseptit

Salviavoissa paistettua lohta ja valkosipulipapuja

Salviavoi antaa lohelle ihanan täyteläisen maun. Käytä voissa rapeiksi paistuvat salvianoksat annosten maukkaina koristeina.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Salviavoissa paistettua lohta ja valkosipulipapuja:

  • 300-400 g lohifileetä
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • 50 g voita
  • 1/2 ruukku salviaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 200 g pitkiä vihreitä papuja keitettyinä

Valmistusohje

1. Leikkaa lohifilee kahdeksi yhtä suureksi annospalaksi. Ripottele pinnoille suolaa ja sokeri ja jätä maustumaan.

2. Laita voi miedolle lämmölle pannulle sulamaan salvian lehtien kanssa. Laita toiselle pannulle kuumenemaan oliiviöljy ja halkaistu valkosipulinkynsi papuja varten.

3. Kun voi on sulanut ja kuumaa, nosta lohipalat pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista nahka rapeaksi ja käännä palat niin, että myös toinen puoli ruskistuu ja kala kypsyy kokonaan.

4. Paista pavut samaan aikaan oliiviöljyssä napakan pehmeiksi.

5. Jaa pavut lautasille ja nosta päälle lohipalat. Valuta pinnalle salviavoita ja tarjoile heti.

X