Reseptit

Salviavoissa paistettua lohta ja valkosipulipapuja

13.10.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Pekka Nieminen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos
Salviavoi antaa lohelle ihanan täyteläisen maun. Käytä voissa rapeiksi paistuvat salvianoksat annosten maukkaina koristeina.

Ainekset

Salviavoissa paistettua lohta ja valkosipulipapuja:

300-400 g lohifileetä
ripaus suolaa
ripaus sokeria
50 g voita
1/2 ruukku salviaa
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
200 g pitkiä vihreitä papuja keitettyinä

Valmistusohje

1. Leikkaa lohifilee kahdeksi yhtä suureksi annospalaksi. Ripottele pinnoille suolaa ja sokeri ja jätä maustumaan.

2. Laita voi miedolle lämmölle pannulle sulamaan salvian lehtien kanssa. Laita toiselle pannulle kuumenemaan oliiviöljy ja halkaistu valkosipulinkynsi papuja varten.

3. Kun voi on sulanut ja kuumaa, nosta lohipalat pannulle nahkapuoli alaspäin. Paista nahka rapeaksi ja käännä palat niin, että myös toinen puoli ruskistuu ja kala kypsyy kokonaan.

4. Paista pavut samaan aikaan oliiviöljyssä napakan pehmeiksi.

5. Jaa pavut lautasille ja nosta päälle lohipalat. Valuta pinnalle salviavoita ja tarjoile heti.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme