21.1.2016

Satakuntalainen siikakeitto

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Satakuntalainen siikasoppa on kirkaslieminen. Porilaisen sanonnan mukaan maidon lisääminen siikasoppaan on synti, jota ei saa anteeksi taivaassakaan.

Ainekset

noin kilon painoinen siika
1½ l vettä
8 maustepippuria
2 tl merisuolaa
1 iso sipuli
7 dl lohkottuja perunoita
1 nippu tilliä ja ruohosipulia
3 rkl voita

Valmistusohje

Perkaa, suomusta ja fileoi siika. Poista päästä kidukset. Mittaa vesi kattilaan. Lisää pippurit ja suola sekä lohkottu sipuli. Lisää ruodot ja pää keittoon ja keitä hiljalleen puolisen tuntia. Poista keitosta ruodot ja pää. Lisää perunalohkot, ja keitä viitisen minuuttia. Lisää fileepalat ja hauduta ne hiljalleen kypsiksi. Lisää lopuksi voi, tilli ja ruohosipuli. Tarkista keiton suolaisuus.

Katso myös:

Pienet siikapihvit, Ruoka.fi
Rukiiset siikafileet, Ruoka.fi
Uunisiika sitruunakastikkessa, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi