Reseptit

Savulohiseljanka

Kirkaslieminen savulohiseljanka kätkee sisäänsä savukirjolohta, sieniä ja suolakurkkua.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

savulohiseljanka

  • n. 300 g lämminsavukirjolohta
  • 1 sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 6-8 perunaa
  • 1/2 l sieniä (esim. suppilovahveroita)
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 l kalalientä kuutioista tai fondista
  • 5 maustepippuria
  • 1 suolakurkku
  • 1-2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl tilliä tai ruohosipulia
  • (kermaviiliä)

Valmistusohje

1. Poista savukalasta nahka ja ruodot. Paloittele kala. Suikaloi sipuli. Kuori ja kuutioi porkkanat sekä perunat. Kuullota sienet tilkassa öljyä paistinpannulla. Leikkaa suolakurkku kuutioiksi. 

2. Kuumenna kalaliemi. Lisää maustepippurit, sipuli, perunat ja porkkanat. Keitä, kunnes perunat ovat kypsiä. Lisää sienet ja suolakurkku, mausta liemi sitruunamehulla. Kuumenna keitto.

3. Jaa savulohiseljanka lautasille, lisää savukalapalat ja viimeistele annokset silputulla tillillä tai ruohosipulilla.

Vinkki! Keiton pinnalle voi halutessaan lisätä nokareen kermaviiliä.

Katso myös: Teresan savulohikeitto

Katso myös Kotiliesi.fi: Perinteinen lohikeitto

X