Reseptit

Savusiikaterriini ja -mousse

Savusiikaterriinin viimeistelevät goudajuusto sekä mallasleipäkrutongit.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 350 g kylmäsavustettua siikafileetä
  • hienoksi silputtua tilliä
  • 80 g ruokajogurttia
  • 1 liivatelehti
  • 1.5 dl kuohukermaa
  • suolaa

Lisäksi:

  • 4 viiriäisenmunaa
  • balsamicoa eli kokoon keitettyä balsamiviinietikkaa

Valmistusohje

Leikkaa kylmäsavusiiasta ohuita suikaleita. Pyörittele suikaleet tillisilpussa ja laita päällekkäin kelmulle. Kääri kelmu tiukasti suikaleiden ympärille niin, että saat tiukan pyöreän pötkön.

Tee mousse yli jääneistä siikapaloista (noin 100 g). Pane siika, jogurtti ja suola tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi. Liuota liotettu liivatelehti tilkkaan kuumaa kermaa ja lisää joukkoon. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi ja nostele joukkoon. Tarkista suola.

Anna tekeytyä jääkaapissa 8–10 tuntia ennen tarjoilua, jotta mousse ehtii tekeytyä. Keitä viiriäisenmunia 2 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori. Leikkaa kansi irti niin, että keltuainen näkyy.

Laita siikapötköt tuntia ennen tarjoilua pakastimeen. Kun pötköt ovat kohmettuneet, leikkaa niistä kauniit palat lautasille. Nosta viereen retikkacannellonit. Riko kurkkuhyytelön rakenne ja nosta lautasille pieni keko hyytelöä. Lisää siikamousse, viiriäisenmunat ja marinoitu punasipuli.

Koristele versoilla ja yrteillä. Pursota sifonista kurkkuvaahto suoraan retikkacannellonille.

Savusiikaterriinin kanssa maistuu myös kypsytetty goudajuusto sekä mallasleipäkrutongit.

X