Reseptit

Kurkkuvaahto- ja hyytelö

Kurkkuhyytelö toimii silakkaterriinin kanssa. Yhdessä ne sopivat esimerkiksi alkupalana tarjottavana.

Teksti:
Raija Uljas

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso kurkku
  • 2 rkl limen mehua
  • 0.5 dl maitoa
  • 1 liotettu liivatelehti
  • suolaa
  • pippuria

Kurkkuhyytelö:

  • kurkkumehua
  • suolaa
  • sokeria
  • etikkaa
  • 1 liotettu liivatelehti/1 dl mehua

Valmistusohje

Jauha kurkku mehulingolla mehuksi. Ota mehusta 125 grammaa eli 1,25 desiä ja säästä loput kurkkuhyytelöä varten. Lisää mehun joukkoon limetin mehu, maito ja kuumennettuun mehutilkkaan liotettu liivatelehti. Mausta suolalla ja pippurilla ja pane seos sifoniin.

Anna jäähtyä yön yli. Pane sifoniin yksi kermapatruuna ja vaahdota kurkkuvaahto suoraan retikkacannellonille juuri ennen tarjoilua.
Mausta kurkkuhyytelöä varten kurkkumehu mummon hölskytyskurkkujen mausteilla: suolalla, sokerilla ja etikalla. Kuumenna tilkka mehua ja sekoita sen joukkoon liotettu liivatelehti. Sekoita seos lopun mehun joukkoon ja hyydytä kylmässä. Tarjoa savusiikaterriinin kanssa.

X