Savustettua kuhaa pinaattikastikkeen kanssa
Herkullinen pinaattikastike saa makua valkoviinistä, kermasta ja muskotista.
Ainekset
- 4 suomustettua, nahallista kuhafileetä
- suolaa
- pippuria
- hiukan sokeria
Paahdetut juuret:
- 4 pientä mustajuurta
- 2 keltajuurta
- 2 punajuurta
- 4 rkl öljyä
- 1/2 appelsiinin kuori
- 1 rkl timjamia
- suolaa
- pippuria
Pinaattikastike:
- 100 g tuoretta pinaattia
- 1/2 hienonnettua sipulia
- 1 hienonnettu valkosipulin kynsi
- 2 rkl voita tai öljyä
- 1 dl valkoviiniä (mielellään sauvignon blanc)
- 2 dl kuohukermaa
- ripaus muskottia
- suolaa
- pippuria
Valmistusohje
Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla ja pane kylmään odottamaan.
Kuori ja paloittele juurekset. Sekoita öljy, appelsiinin kuori ja timjami. Pane juurekset kukin omaan uunivuokaansa ja jaa mausteöljy päälle. Paahda uunissa kypsäksi. Kääntele silloin tällöin. Erikseen paahdettaessa punajuuri ei värjää muita juureksia.
Kastike: Hienonna pinaatti. Freesaa se sipulin ja valkosipulin kanssa voissa. Lisää viini ja kerma ja keittele hetki. Jauha tehosekoittimessa hienoksi. Mausta muskotilla, suolalla ja pippurilla.
Kuivaa kalafileet ja savusta savustuslaatikossa. Ne kypsyvät noin kolmessa minuutissa. Laita keittomaista kastiketta lautasen pohjalle. Nosta päälle juurekset ja kaiken huipuksi kala. Koristele yrteillä.
Ohje: Helmi Catering
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous