Reseptit

Sienestäjän spagetti

19.9.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

400 g spagettia
4 rkl oliiviöljyä
1 l pannuvalmiita metsäsieniä
3–4 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1/2 tl chilihiutaleita
tilkka valkoviiniä
runsas 1 dl yrttisilppua (persiljaa, basilikaa, salviaa)
8–10 minitomaattia
suolaa
mustapippuria
1 dl raastettua parmesaania

Valmistusohje

Sieniä ja yrttejä. Pasta rakastaa sieniä ja yrttejä. Parasta spagettia syntyy eri sieni- ja yrttilajikkeiden sekoituksesta.

1. Silppua sienet ja sipuli. Kuumenna öljy paistokasarissa ja paista sieni-sipuliseosta ja chiliä, kunnes sipuli on pehmeää. Lisää tilkka valkoviiniä, tomaatit ja silputut yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna seos. 

2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kääntele kuuma spagetti sieniseokseen. Lisää parmesaani ja peitä kasari kannella. Anna makujen tekeytyä hetki ennen tarjoamista.

Vinkki: Jos sienikoppa on jäänyt vajaaksi, voit käyttää spagettiin lisäksi esimerkiksi herkkusieniä tai kuivattuja sieniä pehmeäksi liotettuina.

Katso myös: 

Sieni-pinaatticannelonit, Ruoka.fi

Sienillä täytetyt paprikat, Ruoka.fi

Sieniruukku, Kotiliesi.fi