Reseptit

Sieni-kasvisgratiini

Ihanan juustoinen kasvisgratiini saa tässä ohjeessa makua metsäsienistä. Gratiinin päälle ripoteltu parmesaani viimeistelee tämän vuokaruoan.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 munakoisoa
  • suolaa
  • oliiviöljyä
  • 2 dl (tummaa) riisiä
  • 4 kypsää tomaattia
  • 1 iso sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 l metsäsieniä (suppilovahveroita, mustia torvisieniä) tai viljeltyjä sieniä
  • 2–3 mozzarellapalloa
  • 12 basilikanlehteä
  • 1 dl raastettua parmesaania

Valmistusohje

1. Leikkaa munakoisot pitkittäin noin sentin paksuiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleille suolaa ja anna munakoisojen itkeä parikymmentä minuuttia. Pyyhi viipaleet kuiviksi ja paista munakoisot oliiviöljyssä kauniin ruskeiksi.

2. Keitä riisit kypsiksi kasvisliemessä. Paista sienet ja sipulit pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Viipaloi mozzarellat, raasta parmesaani. Viipaloi tai silppua tomaatit.

3. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain munakoisoa, riisiä, sieniä, basilikaa ja tomaattia. Peitä ainekset mozzarellaviipaleilla ja lisää viimeiseksi pinnalle munakoisoviipaleita.

4. Ripottele päälle parmesaania. Rouhaise ruoan päälle reilusti mustapippuria ja kypsennä ruokaa 200-asteisessa uunissa 20– 30 minuuttia.

X