Reseptit

Sieni-kasviskeitto

Sieni-kasviskeitto on kepeä herkku, joka sopii hyvin myös laihduttajalle. Keiton liemi saa makua soijakastikkeesta ja punaviinietikasta.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 200 g siitake- tai herkkusieniä
  • 3 porkkanaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • ½ purjosipulia
  • 1 punainen paprika
  • 1 l kasvislientä
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • mineraalisuolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta tai kuivattua basilikaa tai kirveliä

Valmistusohje

Puhdista sienet ja leikkaa ne viipaleiksi. Kuori ja suikaloi porkkanat. Huuhdo ja suikaloi kesäkurpitsa sekä purjosipuli. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat.

Pane sieniviipaleet ja purjosipulisuikaleet pinnoitettuun kattilaan ja paahda niitä ilman rasvaa koko ajan sekoittaen, kunnes sienistä on haihtunut neste ja purjosipuli on hieman pehmennyt. Lisää porkkana-, kesäkurpitsa- ja paprikasuikaleet sekä kasvisliemi ja kuumenna kiehuvaksi.

Keitä miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia, kunnes kaikki kasvikset ovat napakan kypsiä.

Mausta keitto soijakastikkeella, punaviinietikalla sekä maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla ja basilikalla tai kirvelillä.

50 kcal/annos

X